Pardubice-ben tudtuk meg azt, hogy a bolgár különítmény (C-27 és a Szu-25) hétfőn Kecskemét érintésével fog visszatérni Bulgáriába. A gépek távozásának tervezett időpontja megtalálható volt a pardubice-i rendezvény honlapján (!), így könnyen ki tudtuk számolni kb. mikor érkeznek meg Kecskemétre.

2009 tavaszán Plovdiv-ba utaztam (~1000 km Budapesttől) azért, hogy Szu-25-öst lássak repülni. A részben szembenapos krumovo-i reptéren nem sikerült jó fotókat csinálnom. Ehhez képest most szinte házhoz jött a típus, újabb esélyt adva a fotózásra. Így a hétfő egy részét Kecskeméten töltöttem a Békalábra várva, ami dél körül meg is érkezett.

A bolgár C-27 Spartan volt a support gép.

Közben kiderült hogy szerencsés napot fogtunk ki. Nemcsak a készültségi géppár repült, de 4 további Gripen is felszállt gyakorolni. Emellett reggel a Turkish Stars gépei is a bázisra érkeztek, akik délután indultak tovább Norvégiába, C-160 Transall support gépük kíséretében. Így volt mit fotózni.

A készültségi géppár éles AIM-9-cel.
A Török Csillagok új festést kaptak erre a szezonra.
Az utóbbi időben a kötelék ilyen szürke C-160 Transall-t használnak support gépnek. Mi lett a piros-fehér festésű C-130-assal?

A gyakorlásra felszállt négy Gripen [..., 32,37,30] egyike AIM-9 imitátorral.

Sajnos nem lett tökéletes a nap, felszállás közben már nem sikerült lefotózni a Szu-25-öst. Valamiért épp az ellenkező irányba szálltak fel a bolgár gépek, mint az összes többi gép előtte és utána.

süti beállítások módosítása